Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Események

Cikkek

És bizony: még mindig hamisak a vádak

2021.12.08

Hiába bizonyosodott be évekkel ezelőtt, hogy hamisak az áldoktorságról szóló vádak, de Kertész-Bakos Ferenc (korábban a Wekerle Főiskola tanára, ma éppen egy piciny veszprémi falu visszavonultan élő polgármestere) még mindig szálka valakiknek a szemében, ha a haladónak nevezett média időről időre előveszi, és megpróbálja a földbe döngölni. Kertész-Bakos azóta polgármesterként ténykedik egy picinyke faluban, ahol idén mindenkinek jut egy kis ajándék, szeretet a karácsonyfa mellé.

Még mindig hamisak a vádak | Esti újság - Hírek és Bulvár minden mennyiségben (estiujsag.hu)

 

Kamu volt minden feljelentés a sümegi főiskola ügyében

2020.04.19

Lejáratókampány volt az összes vádaskodás. Álprofesszor, kamuegyetem, diplomagyár, sikkasztás. Ezek voltak a szalagcímek hívószavai. Portálunkon többször is foglalkoztunk a témával, hogy Sümegen a Newman Központ az önkormányzattal összefogva közösségi főiskola alapításába kezdett 2 évvel ezelőtt. Az iskola megkapta az állami működési engedélyt, de mielőtt megkezdhette volna a tanévet, sikkasztás vádjával feljelentették őket, a feljelentésre való hivatkozással pedig a város szerződést bontott velük.

http://estiujsag.hu/belfold/kamu-volt-minden-feljelentes-a-sumegi-newman-foiskola-ugyeben

 

Rágalomnak bizonyultak a Newman Központ vezetői ellen felhozott vádak

2020.01.08

Hamisnak bizonyultak a sümegi Newman Központ vezetői ellen felhozott vádak!

Az eset előzménye, hogy 2016 nyarán feljelentették Kertész-Bakos Ferencet, miszerint áldoktorként tekékenykedik, Fülep Dánielt pedig, hogy elsikkasztja az iskola vagyonát....


    Az intézmény a megalapítása pillanatától intenzív támadásoknak volt kitéve, melyben különböző politikai szereplők lejárató szándékú sajtócikkek mögé bújva működtek közre a kezdeményezés ellehetetlenítésében. Az internetet elárasztották az iskolát nevetségessé tevő cikkek.    
A John Henry Newman Oktatási Központ 2015-ben Sümegen közösségi főiskolát alapított abból a célból, hogy hit és értelem egységében, katolikus keresztény világnézeten, igazságon és etikán nyugvó képzéseket nyújtson gazdasági tudományterületeken.     
Az intézmény rövid idő alatt 8 új tankönyvet adott ki, 27 nemzetközi konferencia-előadást tartott, nemzetközi hírű tudósokat nyert meg ügyének, több országos hírű rendezvényt bonyolított le, és nem utolsó sorban állami elismerést nyert, de a képzések mégsem indulhattak el.    
A képzési programot megakadályozni szándékozók sosem a Newman Központ tudományos munkáját illették szakmai kritikával, hanem a jól bevált bolsevik módszert követve mindig személyre támadtak. Mivel mindezek nem jártak eredménnyel, az iskolakezdés végső megakadályozására 2016 nyarán büntető feljelentést tettek a rendőrségen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények gyanújával.     
A közel másfél évig tartó nyomozást a rendőrség lezárta. "Mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, az eljárást megszüntette."
 

Pályázati projektek tervezése

2019.10.06

Megjelent

Kertész-Bakos Ferenc, Téglás Sándor és Bíró Tamás közös kézikönyve "Pályázati projektek tervezése" címmel.

A gazdasági társaságok versenyképességének fenntartásában, a nonprofit szervezetek, önkormányzatok, állami szervezetek fejlesztési programjaiban megkerülhetetlen szerep jut az uniós forrásoknak. Az a gazdálkodó szervezet, amely nem rendelkezik kellő szakértelemmel ahhoz, hogy hozzáférhessen a pályázati források valamelyikéhez, konkurenseivel szemben versenyhátrányba kerülhet.

A kézikönyv az uniós források felhasználásának gyakorlati kézikönyve. A szerzők rendszerbe szedték mindazokat az alapismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a pályázati projektek menedzseléséhez.

 

Önellátó vidék

2019.05.01

Megjelent

Kertész-Bakos Ferenc és Niklós András közös tanulmánykötete "Az önellátó vidék"címmel.

A közelmúlt politikai kommunikációjának egyik divatos kifejezésévé vált a "Kisember", mint szerény eszközökkel bíró szavazópolgár. A Kisemberek jelenének aktuális történéseiben az állandó függés és igazodás frusztrációján túl ritkán érhetőek tetten fordulatok. A jelen könyv bevezetés abba az európai hivatkozási térbe, amely a társadalmi változásokért elkötelezett cselekvésnek hiteles viszonyítási pontokat nyújt, tényanyagában, nyelvezetében, világnézettől függetlenül megkerülhetetlen támasza a megalapozott társadalmi felelősségvállalásnak.

 

Gratulálok!

2018.10.22

Azért ragadtam tollat, mert mérhetetlenül alacsony színvonalúnak találom mindazt, amit ma jórészt újságírásnak neveztek, és az a szomorú, hogy még büszkék is vagytok minderre. Valószínűleg épp ezért veszitek a bátorságot, hogy saját magatokat valamiféle erkölcsi- és szakmai piedesztálra emelve, bármilyen témában, bármikor, bármit leírhassatok, csúsztatva, sejtetve, minden alkalommal valamilyen hátsó szándékot, összeesküvést vizionálva az ügyek hátterében. Pedig nem tudtok ti semmit! Még arra is képtelenek vagytok, hogy egy hírnek tisztességesen utánajárjatok! Marad nektek az, hogy mindenféle kontroll nélkül, valamilyen hangzatos címet fabrikálva, szinte egy az egyben átemeljetek egy írást az egyik felületről, a másikra. Miközben magatokat és azt a sajtóorgánumot, ahol dolgoztok bizonyára megkerülhetetlen, mértékadó hírforrásnak gondoljátok. Gratulálok! Komoly teljesítmény! (Rákay Philip)

 

Saját utamat járom; lehülyéznek

2018.07.19

Én nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket, kiemelve mindazt, amit szerintük egy nőn értékelni, szeretni kell...
Ahol nincs semmilyen hitele a becsület, a méltóság szavaknak, és már nem hiszel senkinek, aki úgy kezd egy mondatot, hogy “ígérem…”, ahol a nők már nem akarnak gyereket szülni, a férfiak meg családot alapítani...
Ahol a balekok sikeresnek és menőnek gondolják magukat, miközben apjuk autóját vezetik, és ahol az apák azzal alázzák a gyerekeiket, hogy soha semmi és senki nem lesz belőlük az életben...
Ahol az olyan emberek beszélnek istenhitről, akiknek kezükben ital van, és halvány gőzünk sincs arról, hogy mit jelent igazából a vallás. És ahol a szerénység nagy hátrány...
Ahol mindjárt kihalófélben van a szerelem, mert felzabál mindent az undorító pornó, de eközben mindenki a tökéletes partnerre vágyik...
Ahol az emberek minden pénzüket a kocsijukra költik, azzal igyekezve leplezni, hogy valójában milyen szegények...
Ahol a fiúk szüleik pénzét költik éjszakai bárokban, és ahol a lányok ezért szeretnek beléjük...
Ahol már nincs különbség nő és férfi között, és ezt a választás szabadságának nevezik...és aki ez ellen fel mer szólalni, azt egyszerűen lehülyézik...ahogy engem szoktak.
Én a saját utamat járom, de kár hogy nem találok megértésre azon emberek részéről, akitől a leginkább elvárnám…

Félreértés ne essék, ezek Keanu Reeves szavai

 

Kertész-Bakos szálka a Jobbik szemében

2018.04.16

Az Esti Kurír riportja Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselővel: "Kertész-Bakos azért lett szálka a Jobbik szemében, mert épp a lényegről húzta le a leplet: Csurka légből kapottnak tűnő kijelentését megalapozott érveléssel bizonyította. És bár eleinte kis híján meglincselték, nemzetidegennek és magyarellenesnek titulálták, de azután mégis csak egyre több nemzeti fórumra hívták meg előadni. Politikai okkultizmus című könyvét, ahol mondatról mondatra bizonyította a jobbikosok által hirdetett nemzeti mítosz hamisságát, hamar elkapkodták."

 

SCHMIDT MÁRIA: A BALOLDAL SÍRÁSÓJA

2017.04.24

A Soros pénzzel kitömött médiumok arról ismerszenek meg, határon innen és túl, hogy a régi lenini taktikát követve mindig személyre támadnak. Sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, azok cáfolatával nem fárasztják sem magukat, sem a nagyérdeműt. Ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái.

 

Utolértük Amerikát!

2016.12.06

Donald Trump röviddel a megválasztása után megbeszélésre hívta az amerikai sajtó nagy hatalmú vezetőit, ahol ezt mondta: „Hazugokkal, csalókkal és becstelen médiaemberekkel ülök itt.”

 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »