Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐPAPI EMLÉKMISE NEMZETÜNK LELKI MEGÚJULÁSÁÉRT

2011.12.04

 

FŐPAPI EMLÉKMISE NEMZETÜNK LELKI MEGÚJULÁSÁÉRT 
 A SZENT ANNA RÉTEN
 
 
2011. december 8-án, 15 órai kezdettel
 
Főcelebráns: Székely János püspök
 
 
2011. december 8-i Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása ünnep méltó megünneplésére készülnek az engesztelő mozgalom hívei a Mária Út Egyesület szervezésében.

1944. december 8-án 67 éve déli 12 órakor, Serédi Jusztinián bíboros hercegprímás megbízására, Molnár László ker. esperes apát-plébános ezen a helyen tartott szentmisét követően áldotta meg és helyezte el a Szűz Mária a Világ Királynője Engesztelő Kápolna alapkövét. Az ünnepet megzavarta a város bombázása, de a hívek kitartottak.
A mai nemzeti és nemzetközi helyzet még sürgetőbbé teszi a Szűzanya kérését az engesztelésre.
Országosan sokan vannak, akik szívükön viselik nemzetünk sorsát, és Mindszenty bíboros úr meg nem valósult szándékait. Az ország éhezi és szomjazza a lelkesítő, irányító, bölcs szavakat. Ennek a helynek üzenete van a számunkra, ami a lelkek összetartozásában, felelős összefogásában nyilvánul meg, a történelmi helyzetnek megfelelően.
 
Magyarok Nagyasszonya, Világ Győzelmes Királynője Szent Korona Lovagrendjének köszönhetően az eseményen a Szent Korona másolata jelen lesz.
 
Készüljünk kilenceddel az engesztelők e szép ünnepére. Javasoljuk a „Kilenced Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez” kilencedet elvégezni.
 
 
A helyszín megközelítése: Széll Kálmán (Moszkva) térről a 21-es http://www.bkv.hu/bus/21.pdf ill. 21A  http://www.bkv.hu/bus/21avissza.pdf  busszal Normafa végállomásig, majd a Mária Út jelzéseit követve, a Széchenyi kilátó felé gyalog 600 m. A játszótértől már látszik a Szent Anna kápolna.
 
Javasoljuk, hogy a szabadtéri misére a kedves hívek összecsukható kisszéket hozzanak, és öltözzenek melegen. Kérjük a kedves testvéreket, hogy valamennyi lehetséges fórumon hirdessék ezt az eseményt, hogy az valóban az engesztelők seregszemléje lehessen. A meghívó szabadon továbbítható.
 
 
 
Isten áldását kérve kezdeményezésünkre,
 
Tisztelettel:
 
 Mészáros Domonkos OP
szerzetes